Slovenský kanibal zabíjel zřejmě víckrát, objeveny další oběti

Bratislava - Slovenská policie odhalila hroby dvou žen, které má zřejmě na svědomí kanibal, jenž minulý týden zemřel poté, co došlo k přestřelce při jeho zatýkání. Policie v jeho počítači objevila GPS souřadnice, podle kterých našla ostatky dvou obětí. Nyní se zjišťuje identita obětí.

Slovenská policie dnes ráno našla po několikadenním pátrání v okolí obce Kysak hrob s dvěma ženskými těly. Vyšetřovatelé hledali podle souřadnic, které objevili v počítači kanibala. „Identifikovali jsme mělký hrob s pohřbenými dvěma těly, přikrytými fólií. Konstatovali jsme, že jde o dvě osoby ženského pohlaví, kterým byly odděleny některé části těla,“ informoval policejní ředitel Jaroslav Spišiak. 

Jednou z nich je zřejmě už několik měsíců pohřešovaná dívka, o které se policisté domnívali, že by mohla být právě další obětí zemřelého kanibala. Její identitu ale musí ještě potvrdit analýza DNA. 

Policisté při pátrání v okolí obce Kysak, kde se měl minulý týden podezřelý muž sejít se svou obětí, už včera našli improvizovaný oltář se svíčkou. „Na skrytém místě jsme našli skoby a lana, které podle mailové komunikace obviněný používal na vyvázání obětí a také cepín,“ uvedl Spišiak. Policejní experti nyní pracují na identifikaci těl. Zjišťují také, jak oběti zemřely. 

Před týdnem slovenská policie zatkla u obce Kysak podezřelého muže, který si domluvil setkání se Švýcarem. Toho plánoval zabít a sníst. Na domluvenou schůzku ale místo oběti dorazil policista. Když chtěl muže zadržet, strhla se přestřelka. Při ní byl postřelen jak jeden policista, tak i sám kanibal. Ten později střelným zraněním podlehl.