Počet obětí nehody boeingu v San Francisku stoupl na tři

San Francisco (USA) - Nehoda Boeingu 777, který před týdnem havaroval na letišti v San Francisku, má třetí oběť. Dívka, která byla v kritickém stavu v nemocnici, svým zraněním podlehla v pátek ráno. Všechny tři dosavadní oběti nehody letounu korejské společnosti Asiana Airlines jsou čínské dívky.

Nehodu letounu podle předběžných výsledků vyšetřování způsobila chyba jihokorejských pilotů. Letoun s 307 lidmi na palubě letěl při přistávacím manévru příliš nízko a pomalu. Když chtěl nabrat výšku a pokusit se o nové přistání, zavadil zadní částí o zem a zřítil se. Po pádu se rozlomil a začal hořet.

Prvními dvěma oběťmi nehody byly 16leté kamarádky z Číny. Hasiči v pátek potvrdili, že přinejmenším jedna z nich už byla mrtvá, když ji letištní personál našel u ranveje. Policie rovněž potvrdila spekulace, že druhou dívku srazil hasičský vůz. Byla prý zahalená hasičskou pěnou. Stále ale není jasné, zda byla srážka vlastní příčinou smrti, nebo už byla dívka mrtvá předtím. Třetina cestujících ani nemusela být hospitalizována, počet velmi vážně zraněných byl poměrně nízký.