Muž podezřelý z pobodání ženy prchal přes dálnici, srazilo ho auto

Muž, který v pondělí dopoledne zemřel po srážce autem na šestnáctapůltém kilometru D4 ve směru na Prahu, byl podezřelý z násilného trestného činu. Policisté ho pronásledovali a nehoda se stala v okamžiku, kdy před nimi prchal přes dálnici. Dálnice byla kvůli vyšetřování nehody dvě a půl hodiny uzavřena.

„V souvislosti s prověřovaným případem závažného trestného činu násilného charakteru, ke kterému došlo včerejšího dne v obci Malá Hraštice na Příbramsku, došlo dnes v ranních hodinách k pronásledování osoby, která byla podezřelá z daného skutku,“ řekl mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

Při pronásledování se muž podle Chalupy snažil přeběhnout přes dálnici, kdy ho při přebíhání srazilo osobní auto. Pronásledovaný muž byl na místě mrtev.

Kvůli jakému činu muže pronásledovala policie, Chalupa blíže neupřesnil. „Je to ve fázi probíhajícího trestního řízení, případem se zabývají středočeští kriminalisté,“ uvedl. Podle serveru Týdeník Policie muž pobodal 22letou ženu, která skončila s vážným zraněním v nemocnici.