Prodej hokejového klubu v Pardubicích rozdělil radnici

Pardubice - Hádky, obviňování a výhrůžky provázely na pardubickém zastupitelstvu prodej hokejového klubu Möller Pardubice. Přesto je od včerejška prodaný. Majoritní podíl teď patří podnikateli Romanu Šmidberskému. Hrozí ale, že tento obchod bude mít soudní dohru.

Je to amatérský přístup města. Nejhorší podnikatelé jsou úředníci. Někteří zájemci by sice za klub zaplatili více, ale hokej by pro ně byl pračkou na špinavé peníze. I taková prohlášení zazněla včera z úst zastupitelů. Hlasování o prodeji klubu jen prohloubilo propast mezi koalicí a opozicí na pardubické radnici. „To, že to bylo odhlasováno převahou pouhých tří hlasů ukazuje, že rozpor na radnici existuje. Osobně si myslím, že to bylo spíš divadlo pro veřejnost, tisk, a že bylo dávno rozhodnuto,“ říká zastupitel Pardubic Jan Linhart. „Všechno probíhalo naprosto transparentně. Jak je ale vidět z vyjádření opozice, tak je to špatně. Kdyby se to projednávalo na uzavřeném jednání, také by to bylo špatně,“ oponuje zastupitel za ODS Milan Tichý. „Já jsem se zabýval svojí nabídkou a ty průtahy jsem nesledoval,“ uvádí  ke sporu při hlasování majoritní akcionář HC Möller Pardubice Roman Šmidberský.    
 
Tahanice o hokejový klub ale zřejmě nekončí. Opoziční zastupitelé považují způsob prodeje akcií klubu za protiprávní. „Budeme muset zpracovat návrh žaloby a nechat přezkoumat celý prodej soudem,“ naznačuje kroky opozice zastupitel Jan Tichý.  „Ať uděláme cokoli, tak nás opozice bude vždy kritizovat,“ tvrdí zastupitel Milan Tichý.  
 
O žalobě uvažuje také podnikatel Jiří Topolský, který za klub nabídl více peněz. Přesto neuspěl.