Žadatel o řidičský průkaz přišel na závěrečnou zkoušku pod parou

Uherské Hradiště - Pro Irenu Růžičkovou, instruktorku autoškoly z Ostrožské Nové Vsi, to měl být běžný den. Jako obyčejně vyrazila spolu s dopravním inspektorem a jedním ze svých žáků na závěrečnou zkušební jízdu. Devětadvacetiletý zájemce o řidičské oprávnění ale během chvíle udělal z rutiny nečekanou zápletku.

Vůz autoškoly totiž po dvou kilometrech zkušební jízdy zastavila policejní hlídka, která řidiče - žadatele vyzvala k podstoupení dechové zkoušky. Její výsledek byl šokující - mladík nadýchal 1,5 promile alkoholu.

„Už při nastupování do auta působil nervózně, ale nepřikládala jsem tomu velkou váhu, protože při závěrečných zkušebních jízdách je nervozita pochopitelná,“ uvedla Růžičková a dodala, že zkoušený muž vůbec nemluvil a po celou jízdu dýchal jen nosem: „Proto jsme také hned nepoznali, že je opilý.“

Vyjádření majitelky autoškoly Ireny Růžičkové (zdroj: ČT24)

Devětadvacetiletý mladík z Uherského Hradiště se hájil, že si dal před spaním jen dvě sklenky vína, podle výše promile to ale musel být pořádný večírek. „Hlídka dopravní policie převezla muže k lékaři na krevní testy a obvinila ho ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Zadržený mladík se chce stát řidičem z povolání. Dnešní zkušební jízda přitom byla už jeho druhá – při první také neobstál. Na další pokus si bude muset počkat – na krku má totiž soud, který může mladíka poslat až na rok za mříže.