Pohár pro vítěze Ligy mistrů zavítal do Brna

Brno - Nejvýznamnější klubová fotbalová trofej zavítala do Brna. Pohár pro vítěze Ligy mistrů nevyhrála brněnská Zbrojovka, ale byl vystaven v rámci středoevropské UEFA Champions League Trophy Tour. Návštěvníci mohli vůbec poprvé spatřit pohár v Brně. Na pouhé dvě hodiny, od 18 do 20 hodin, byl vystaven v Galerii Vaňkovka. S nejslavnější klubovou trofejí přicestoval do Brna Vladimír Šmicer, který v roce 2005 vyhrál Ligu mistrů v dresu Liverpoolu.

Pohár byl vystaven nejprve v Plzni. Přes televizní studio během pondělního derby pražských „S“ cestoval do Českých Budějovic. Od 18 do 20 hodin byl vystaven v brněnské Galerii Vaňkovka, kde se každý mohl poháru dotknout a vyfotografovat se s ním. „Dnešek jsem si nemohl nechat ujít, protože kdy příště se k poháru dostanu. Kvůli poháru jsem dokonce nešel na Kometu,“ uvedl jeden z fanoušků fotbalu a hokejové Komety Brno.

Pohár do Brna přivezl Vladimír Šmicer, jeden ze tří Čechů, kteří trofej získali. V roce 2005 vyhrál nejprestižnější ligovou soutěž společně s Milanem Barošem v dresu Liverpoolu. „Byl to vrchol mé kariéry a obrovský pocit euforie,“ popsal své pocity současný reprezentační manažer Vladimír Šmicer. Posledním z Čechů, kteří zvedli trofej nad hlavu, je Marek Jankulovsky. Ten vyhrál Ligu mistrů v roce 2007 v týmu AC Milán.

Z Brna pohár poputuje ještě do Pardubic a Liberce. V pátek se vrátí zpět do Prahy, kde bude vystaven na Staroměstském náměstí. Svou účast přislíbil vedle Vladimíra Šmicera i slavný portugalský fotbalista Luis Figo, který trofej vybojoval v roce 2002 s Realem Madrid.