Modní přehlídka charity ukázala šatník pro lidi bez domova

Brno – Přehlídkové molo, desítky novinářů a blesky z jejich fotoaparátů – taková byla dnes atmosféra před kostelem svatého Jakuba v Brně. Mladí muži a ženy pracující pro charitu předváděli ty nejlepší modely, které se za uplynulý rok do charitního šatníku dostaly. Vše se dělo ve spolupráci s módní návrhářkou Janou Ševčík, která si ze šatníku vybrala desítky věcí, které pak upravila do extravagantní podoby.

„Chci apelovat na emoce lidí, protože o nic jiného tady nejde. Hlavně nebýt sobecký a trošku se nad sebou zamyslet,“ řekla umělkyně o své kolekci z charitního šatníku. Ta se nesla ve znamení pomoci, tolerance a zdravého rozumu, což symbolizovaly hlavně pruhy, veselé brože z plyšových zvířátek a nápisy na oblečení.

„Věci ze šatníku jsou skutečně darované lidmi a slouží třeba lidem bez domova nebo matkám s dětmi a lidem v tísni,“ přiblížila skutečnou podobu charitního šatníku tisková mluvčí Diecézní charity Brno a zároveň modelka Diana Tuyet-Lan Kosinová. “Kampaň je zaměřená na to, abychom lidem poděkovali za jejich podporu a také dali o sobě vědět lidem, kteří jsou v tísni a potřebují pomoc," řekla o dnešní akci mluvčí charity.

Módní návrhářka Jana Ševčík o své kolekci (zdroj: ČT24)

Zachovalé oblečení a věci pro lidi v nouzi můžete darovat v brněnském Denním centru pro lidi bez domova na Bratislavské ulici nebo v Domově pro matky s dětmi na Staňkově ulici.

  • Autorka kolekce Jana Ševčík autor: ČT Brno, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1971/197091.jpg
  • Modelka - dobrovolnice autor: ČT Brno, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1971/197090.jpg
  • Model - dobrovolník autor: ČT Brno, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1971/197092.jpg