Závislý mladík týral matku i babičku, policie ho už obvinila

Hodonínsko - Hned kvůli dvěma trestným činům stíhá hodonínská policie mladíka z Dubňan. Drogově závislý muž žil se svojí matkou a babičkou, obě od něj zakusily urážky a dokonce i fyzické týrání. Výhrůžkami po nich také požadoval peníze, a navíc si přivydělával výrobou pervitinu.

Křik, nadávky a pláč se pravidelně rozléhaly klidnou ulicí v Dubňanech u Hodonína. Na svědomí je měl mladík, který ztrpčoval život své matce a babičce. „V domě dělal nepořádek, oběma ženám neustále vyhrožoval, chtěl po nich peníze na své potřeby a v horším případě je i fyzicky napadal,“ řekl mluvčí hodonínské police Petr Zámečník.

Muž dokonce vyhrožoval, že dům podpálí. Většina sousedů ze strachu nechce o dění v nenápadném domě vůbec mluvit, podle těch sdílnějších byly ale mladíkovy zuřivé výstupy po dva roky téměř na denním pořádku. „Často sem jezdila i policie, několikrát ho odvezli, protože strašně řádil a všechno rozbíjel, byl tu hrozný řev, nedalo se to přeslechnout,“ vysvětluje starší žena ze sousedství.

Svědectví o tom, jaké byly s mladíkem problémy (zdroj: ČT24)

Policie při vyšetřování zjistila, že muž také v kůlně u domu vařil pervitin, který sám užíval nebo prodával. Kromě týrání osob ve společné domácnosti je muž proto obviněn i z nedovolené výroby omamných látek, a hrozí mu tak až osm let vězení.