Řidiče dopoledne překvapila ledovka i plameny. Zatím jeden mrtvý

Brno - Ranní námraza způsobila na jihomoravských silnicích několik dopravních nehod. Úmrtí a dvě zranění si dnes ráno vyžádala nehoda na hlavním tahu z Brna na Svitavy mezi Českou a Kuřimí na Brněnsku. Při kolizi dostal řidič dodávky na zledovatělém mostu smyk, vjel do protisměru, kde čelně narazil do škody Felicie. Její třiatřicetiletý řidič zemřel. Jeho spolujezdec a řidič dodávky jsou v nemocnici, řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Nehoda v kritickém úseku ochromila dopravu na silničním tahu, který patří k nejrušnějším na jižní Moravě. Do dvou havarovaných vozidel pak najela řidička vozu Ford, která nestačila své auto dobrzdit. Vyvázla ale bez zranění.

Nedaleko místa smrtelné nehody u Kuřimi se na tahu Brno-Svitavy navíc stala u hypermarketu Globus nad ránem nehoda pěti aut, která si nevyžádala zranění.

V Hradecké ulici narazil další řidič, který nezvládl svůj vůz, do billboardu. Muž vyvázl bez zranění. Další menší kolize, které ale způsobily potíže v dopravě, se staly v brněnských městských částech Žebětín, Bystrc a Královo Pole. Čtyři auta havarovala u Ježkovic na Vyškovsku, v Rousínově srazilo auto chodce. U Vyškova se na dálnici D1 srazilo osobní auto s mikrobusem. Také tato kolize skončila bez zranění.

Audi začalo za jízdy hořet

Nepříjemného překvapení se dnes dopoledne dočkal řidič vozidla Audi po výjezdu z dálnice nedaleko Holubic. Z motoru se mu za jízdy začal šířit hustý dým a později i plameny, které se rozšířily i do kabiny vozidla.

„Motorista ihned zastavil v dělícím pásu vozovky, od řidiče okolo jedoucího auta si půjčil ruční hasící přístroj, z motoru audi ale vyšlehly plameny,“ popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Vozidlo Audi A6 vyrobené v roce 2003 požár zničil. Auto začalo hořet po technické závadě v motorovém prostoru.

Policie vyzývá k opatrnosti

Policie vyzývá řidiče na jižní Moravě, která patří k nejteplejším místům republiky, k opatrnosti. Dopravu totiž na tomto území neomezuje jen náledí, ale také mlha.

  • Nehody na náledí ochromily jižní Moravu autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2127/212672.jpg
  • Motor auta vzplál během jízdy autor: HZS JMK, zdroj: HZS JMK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2128/212735.jpg