Tobogán v novém aquaparku má na kontě už dva zraněné

Uherské Hradiště - Roztržené obočí, chvilkové bezvědomí a Štědrý den strávený v nemocnici. Tak skončil devětadvacetiletý muž, který si den před Vánocemi vyzkoušel tobogán v novém aquaparku v Uherském Hradišti. Jak uvedl Slovácký deník, je to už podruhé během krátké doby, co se na atrakci zranil člověk. Kdo za to může?

Sto čtyřicet metrů dlouhý tobogán, lákavá atrakce nového aquaparku za čtvrt miliardy korun, zatím budí spíše rozpaky. Pouhé dva týdny provozu totiž přinesly dva zraněné.

„Tobogán je adrenalinový, určený pro rychlý sjezd. Prošetřujeme možnosti, jestli návštěvníci jeli povoleným způsobem,“ řekl ředitel aquaparku Vlastimil Skála.

Reportáž Filipa Zdražila (zdroj: ČT24)

V prvním případě si vedle slibovaného adrenalinu odnesla mladá žena bouli na hlavě, podruhé, den před Vánocemi, si devětadvacetiletý muž prudký sešup klikatým tunelem dokonce nepamatuje – upadl do krátkého bezvědomí. „Pamatuju si, že jsem celou jízdu jel vleže, asi až do té rány. Myslel jsem, že jsem i vleže vyjel, ale prý jsem vyjel vsedě na zádech,“ svěřil se zraněný návštěvník. Štědrý den strávil na nemocničním lůžku.

Kdo je za nehody zodpovědný?

Návštěvníci nám potvrdili, že místní tobogán je překvapivě rychlý. Z bezpečnostních kontrol však vyšel na jedničku. Německý výrobce navíc podobné atrakce instaluje po celém světě. Podle dodavatele je proto všechno v pořádku. „Nehoda může vzniknout i tím, že se člověk lekne uzavřeného prostoru nebo světelných efektů,“ řekl dodavatel tobogánu Petr Nevypuštěný.

Ředitel uherskohradišťského aquaparku ale hodlá případ řádně prověřit. Zrádný tobogán proto správci odstavili mimo provoz až do doby, než zjistí, jak dalším zraněním zabránit.