Silnice jsou namrzlé. Při nehodě u Vyškova večer zemřeli dva lidé

Jižní Morava - Silničáři varují: silnice v Jihomoravském kraji pokryla nebezpečná námraza. „Komunikace v naší správě jsou sjízdné, většinou holé a mokré, místy namrzají. Proto doporučujeme opatrnou jízdu,“ informoval Leoš Chasák z Brněnských komunikací. Náledí si vyžádalo život dvou mladých lidí v Letonicích na Vyškovsku. Dnes ráno vyjeli hasiči z Židlochovic na pomoc muži, který se u Žatčan dostal do smyku a svým autem naboural do stromu. Nehoda se obešla bez zranění, řidič utrpěl pouze šok.

Při tragédii v Letonicích po dvacáté hodině večer zahynuli dva mladí lidé. Devatenáctiletý řidič staršího auta zemřel přímo na místě. Jeho šestnáctiletou spolujezdkyni odvezli záchranáři s těžkými zraněními. Dívka zemřela při převozu do vyškovské nemocnicie. Policie teď zjišťuje její totožnost.

„Dveře auta byly zablokované. Vzali jsme lopatu, abychom je vypáčili,“ řekl svědek nehody Petr Svoboda, který kolem zrovna jel autem z práce. „Chlapec byl v autě zaklíněný a už se nám nepodařilo nahmatat mu žádný puls. Dívka ale začala hýbat hlavou, takže jsme doufali, že bude v pořádku,“ popsal smutnou událost.