Hasiči na Zlínsku likvidovali požár stolárny

Vizovice - Před 23. hodinou začala hořet budova bývalé stolárny ve Vizovicích. Uvnitř se nacházely kanceláře i nevelké prostory pro bydlení. Tři lidé z nich sami utekli včas do bezpečí. Na místo postupně vyjely tři jednotky profesionálních hasičů ze Zlína, Vsetína a Uherského Hradiště, které posílily jednotky dobrovolných hasičů z Vizovic a několika dalších obcí. Hasiči na místě marně hledali funkční hydrant, vodu proto museli přivážet kyvadlově. Ve vyhořelém objektu je čekalo překvapení. Nalezli tam větší množství chemikálií, podle nich se mohlo jednat o varnu pervitinu.

„Požár vznikl v jedné místnosti v prvním patře. Odtud se velmi rychle rozšířil pod konstrukcemi střechy do dalších částí rozsáhlého objektu. Z místosti se stačili evakuovat tři lidé. Musela je prohlédnout zdravotnická záchranná služba, nicméně asi nejsou nijak vážně zraněni,“ řekl České televizi mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček. Příčinou požáru byla podle Mitáčka závada na televizoru, způsobená škoda je asi 1,5 milionu Kč.

O vážnosti požáru hovoří mimo jiné skutečnost, že hasiči vynesli z hořící budovy řadu tlakových lahví s různou plynovou náplní – argon, kyslík, acetylén, propan-butan. Po odstranění těchto rizik ještě prozkoumávali místo termokamerou, aby uhasili případná další ohniska požáru. Museli rozebrat i část střešní konstrukce.

Mluvčí hasičů Ivo Mitáček (zdroj: ČT24)

Policie ve vyhořelém objektu našla zbytky chemikálií, které nasvědčují tomu, že tam mohla být varna pervitinu. Jestli šlo o kompletní a funkční varnu, ukážou až výsledky rozborů.