Havlovo Odcházení přichází do Brna

Brno - Zatímco Praha si svoji premiéru filmu Odcházení odbyla v úterý, ta brněnská proběhne v multikině Olympia dnes večer. Na slavnostní premiéru pozvala kancelář Václava Havla a producent filmu významné osobnosti regionu. Takže vlastně půjde o regionální setkání těch, které někteří hanlivě označují za „pravdoláskaře“.

Pro tuto filmovou událost pravděpodobně neexistuje srovnání. Bývalý prezident země se rozhodne natočit svůj první celovečerní film. Premiéra i okolnosti budí vášnivé diskuse dávno předtím, něž má kdokoliv příležitost vidět víc, než "teaser“ distributora. Na tenhle film se těší příznivci autora a režiséra, stejně jako jeho odpůrci. Pro jedny bude film lahůdkou, kterou jim jejich idol nečekaně servíruje, pro druhé definitivní potvrzení, že na osobě tvůrce není nit suchá. Tohle není syžet nového filmu, ale realita.

Jak dopadne Havlův vstup na do stříbrné plátno v moravské metropoli? Bude se lišit od toho pražského? Jak budou hodnotit film brněnští intelektuálové, kteří vždy tíhli víc ke Kunderovi, než k Havlovi? Sledujte živě na facebooku. Po premiéře přineseme první dojmy nejen z filmu, ale především z jeho přijetí.