Brňané budou hledět vzhůru

Brno - Od zítřka až do 12. června budou Brňané žít festivalem Brno - město uprostřed Evropy. Tradičně největším lákadlem těchto dní bude mezinárodní přehlídka ohňostrojů Ignis Brunensis. Zatímco v noci rozzáří oblohu několik představení ohňostrůjců, přes den budou nad Brnem proplouvat desítky horkovzdušných balónů. Do festivalového dění se zapojí i Česká televize.

Celý festival s podtitulem „festival zábavy pod hrady Špilberk a Veveří“ začne zítra večerem v duchu Beatles. V Moravském zemském muzeu bude zahájena výstava Beatlemánie s koncertem revivalové skupiny.

Během festivalových dní si na své přijde snad každý - připravena je řada aktivit pro děti - od dětského dne na hradě Veveří, přes soutěž v hledání talentů na letišti v Tuřanech po nejrůznější hudební vystoupení.

Samotné festivalové dění skončí v neděli 12. června, kdy se uskuteční akce s názvem Dopravní nostalgie, kdy budou Brno křižovat historické modely tramvají, autobusů i trolejbusů. Další informace o festivalovém dění můžete najít na stránkách organizátora festivalu.