Lidé z Bohunic nechtějí vyměnit zeleň za zubní ambulanci

Brno – V Jihlavské ulici v městské části Brno-Bohunice má vyrůst moderní zubní poliklinika. Investor pro stavbu zvolil areál vedle Fakultní nemocnici, mezi ulicemi Jihlavská a Pod nemocnicí. Místním se to nelíbí, kvůli poliklinice přijdou o zeleň. Postavilo se za ně i vedení městské části, které se brněnský magistrát požádat o papírové převedení pozemku na zeleň. Dnešní setkání mezi oběma tábory nepřineslo smír ani dohodu.

„Půjde o ambulantní zařízení, ve kterém budou vedle ordinací zubařů také internisti, kožní lékaři a prodejna zdravotnických potřeb,“ vysvětlil investor a lékař Vladimír Černoch. Budova polikliniky se podle něj přizpůsobí okolí. Vedení městské části už se s ním dohodlo na snížení budovy o jedno patro, nově bude mít jen tři.

Lidé z okolního sídliště však dnešní setkání s investorem o jeho úmyslech nepřesvědčilo. „Stavbu chceme zastavit. Obyvatelům se zhorší životní podmínky, bude tu větší hluk. Navíc blízko je bohunická nemocnice, která má dostatečnou kapacitu,“ uvedla Drahomíra Popelková s tím, že poliklinika je podle ní zbytečná.

NO COMMENT: Květnové setkání lidí s investorem bylo velmi emotivní (zdroj: ČT24)

Podobným názorům čelil na setkání investor. „Proč bychom chodili do soukromé polikliniky, když je dobrá nemocnice kousek od ní?,“ opakoval podobný argument jeden z diskutujících. „Nemyslím si, že tu stavbu zvrátíme, ale chceme ji alespoň investorovi znepříjemnit,“ doplnila Monika Němcová.