Opilý řidič způsobil při havárii smrt zřejmě vlastní dceři

Olešnice - Čtyřletou holčičku, která včera odpoledne nalezla smrt při havárii v automobilu Škoda Favorit, zřejmě vezl vlastní otec s dvěma promile alkoholu v krvi. Mezi Olešnicí a obcí Bystré nezvládl řízení a narazil do stromu. Sám při nehodě utrpěl zranění, dítě, i když připoutané do sedačky, však náraz nepřežilo. Byla to druhá smrtelná nehoda, která se včera stala. Vyšetřovatelé, kteří zjistili, že muž jel nepřiměřenou rychlostí, jej obvinili a ihned podali návrh na vzetí do vazby, aby nemohl uprchnout. Hrozí mu až šest let vězení.

„Případ řešíme jako usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Podrobnosti však vzhledem k tragickým okolnostem říci nemůžeme,“ uvedla dnes dopoledne Iva Šebková, mluvčí blanenské policie.

Kolem půl čtvrté z neznámých příčin muž s vozem vyjel ze silnice a narazil do stromu. K nehodě mohlo přispět počasí, v té době v místě hustě pršelo. Čtyřicetiletý muž při havárii utrpěl lehká až středně těžká zranění, jeho dítě bylo poraněno mnohem vážněji. „Záchranáři, kteří na místo nehody dorazili, bojovali hodinu o život dítěte, ale neuspěli, dítě zemřelo,“ dodala Šebková.

Vyjádření mluvčí blanenské policie Ivy Šebkové k tragické nehodě u Olešnice (zdroj: ČT24)
Náraz do stromu s opilým řidičem za volantem nepřežila čtyřletá dívka
Zdroj: ČT24