Požár kamionu v Lochkovském tunelu zastavil dopravu, provoz už je částečně obnoven

Kvůli požáru srbského nákladního auta byl více než čtyři hodiny obousměrně přerušen provoz v Lochkovském tunelu na Pražském okruhu. Teď už je tunel znovu průjezdný, doprava je ale v obou směrech svedena do jednoho tubusu.

Kamion vezl plastové provazy a lana. Při požáru se nikomu nic nestalo, policistům se podařilo řidiče z hořícího auta vyprostit ještě před příjezdem hasičů.  

Hasiči hlášení o požáru přijali v 5:18,  na místě zasahovaly čtyři jednotky. Po půl hodině už měli oheň pod kontrolou. Příčina požáru ještě není známá. Předběžnou škodu na tunelu a vozidle hasiči odhadují na zhruba tři miliony korun. 

Provoz v jednom tubusu policisté obnovili po půl desáté dopoledne. Kvůli omezení se tvoří dlouhé kolony na okruhu i na objízdných trasách už od sjezdů z dálnic D1 a D5, v ulici K Barrandovu ve směru do centra nebo ve Strakonické ulici za sjezdem z Pražského okruhu u Lahovic. Ve směru k D1 se řidiči zdrží asi půl hodiny, v opačném směru až hodinu.  

Lochkovský tunel je součástí jihozápadní části Pražského okruhu, která byla otevřena před šesti lety. Tunel je dlouhý přes 1600 metrů. Má dva tubusy, ve stoupání směrem k Lochkovu je třípruhový, v opačném směru dvoupruhový. Z bezpečnostních důvodů je maximální rychlost v tunelu omezena na 80 kilometrů v hodině.

Tubusy jsou spojené šesti průchody, které umožňují únik lidí v případě havárie. Při vážnějších nehodách se kvůli bezpečnosti uzavírají vjezdy do obou tubusů. Ředitelství silnic a dálnic v tunelu pravidelně zkouší všechny technologie včetně protipožárních zařízení, poslední kontrola proběhla letos v létě.

Lochkovský tunel
Zdroj: Wikimedia