Na invalidním vozíku do Španělska. Milana Langera čeká pouť dlouhá tisíce kilometrů

Skupina dobrodruhů v čele s mužem, který je upoután na invalidní vozík, vyrazila ve čtvrtek z Olomouce do Santiaga de Compostela. Účastníky poutě čeká cesta dlouhá zhruba 3500 kilometrů, do španělského města by měli všichni dorazit za dvě stě dnů. Výlet Milan Langer nazval „Poutí k sobě“.

Milan Langer je od dětství na invalidním vozíku. Přes svůj handicap tvrdí, že i život vozíčkáře může být bohatý a aktivní. Dokázal to také ve čtvrtek, kdy sebral odvahu a z olomouckého Horního náměstí vyrazil na pouť do Santiaga de Compostela ve Španělsku. 

Milanu Langerovi bude pomáhat dalších šest dobrodruhů, kteří na tisíce kilometrů dlouhou pouť vyrazili s ním. Strach si nepřipouští, i když nikdo ze skupiny neví, co je čeká. „Snažili jsme se být na cestu připraveni, ale nepochybně nás potká i množství problémů a průšvihů, což bývá pak při vzpomínání vůbec to nejlepší a nejzábavnější,“ řekl Langer.

Výzva i relax

Svatojakubská cesta do Santiaga de Compostela je oblíbená mezi poutníky po celé Evropě. Ti olomoučtí půjdou přes Brno, Mikulov a dále přes Rakousko, Švýcarsko a Francii. „Důležité je, že naše cesta má být skutečnou poutí k sobě, těším se na ni a přijmu všechno, co nám přinese,“ dodal Langer.

Výpravu přišlo před dlouhou cestou na náměstí vyprovodit několik přátel a podporovatelů včetně olomouckého primátora Miroslava Žbánka. Prvním cílem byla Náměšť na Hané, kde poutníci přespali první noc.