Při hře si popletli skutečnou zbraň s airsoftovou. Pro postřeleného letěl vrtulník

V Milovicích na Nymbursku byl během airsoftové hry zraněn jeden z účastníků. Jiný účastník hry zaměnil airsoftovu zbraň se skutečnou zbraní a vystřelil. Postřeleného převezl do nemocnice s těžkým zraněním vrtulník, informovala mluvčí středočeské policie Petra Potočná. Podle neoficiálních informací, které má k dispozici ČTK, byli účastníky akce policisté.

Hry se podle Potočné zúčastnily desítky lidí. „Jeden z hráčů ztratil ostrou střelnou zbraň. Druhý zúčastněný ji sebral a vystřelil v domnění, že se jedná o airsoftovou zbraň,“ popsala policejní mluvčí incident. Příčiny a okolnosti události policie vyšetřuje.

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Petry Effenbergerové byl postřelený člověk letecky transportován do střešovické nemocnice. „Osoba utrpěla vážné poranění hrudníku, v rámci intenzivní lékařské péče byly zajištěny dýchací cesty, osoba byla připojena k umělé plicní ventilaci,“ řekla Effenbergerová.

Airsoft je typ hry, při které na sebe účastníci střílejí speciálními kuličkovými zbraněmi, jež svým vzhledem obvykle napodobují opravdové zbraně. Může jít o pouze rekreační aktivitu, někteří airsoft provozují jako sport, jiní se specializují na napodobování činnosti skutečných ozbrojených složek, často i s autentickou výstrojí.