Silné dešťové srážky poničily historickou budovu v Krnově. Zřítil se v ní strop

Havárie v Krnově (zdroj: ČT24)

Vydatné srážky zapříčinily pád stropu v historické budově v Krnově. Všichni nájemci se tak museli vystěhovat. Dům, ve kterém sídlí mimo jiné poskytovatel sociálních služeb Slezská diakonie, je v majetku města. Po rekonstrukci by měla v budově sídlit základní umělecká škola.

Voda protekla střechou v neděli při nedělních vydatných deštích. Dostala se až ke konstrukci podhledů, které se částečně zřítily a poškodily rozvod vody v budově. „Voda vytopila první patro a také níže položenou tělocvičnu,“ zjistil redaktor České televize Pavel Habram, podle něhož se havárie obešla bez zranění.

Podle vedení města, které celou situaci intenzivně řeší, není v současnosti možné objekt využívat. 

Budovu tak mezi subjekty, které zde byly v nájmu a musely se vystěhovat, rovněž opustili zaměstnanci Slezské diakonie, která poskytovala služby mimo jiné rodinám s dětmi, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci a které pocházely z mikroregionu Krnovska, včetně Albrechticka, Osoblažska a Rýmařovska.

Původní nájemci se do areálu nevrátí

Celkovou opravu budovy chtějí Krnovští zahájit ještě letos. Po jejím dokončení by se zde měla usadit základní umělecká škola. Stávající nájemníci by se sem podle Pavla Habrama již vrátit neměli. 

Budova byla podle zjištění České televize již několik let určena k rekonstrukci. Nájemcům regulérní smlouvy i z tohoto důvodu již za šest měsíců končily.