Na silnici I/48 v Příboře, kde s mostem spadl bagr, opět jezdí auta

Silnice I/48 v Příboře na Novojičínsku, kde v sobotu při demolici spadl s mostní deskou i bagr, se v pondělí ráno otevřela podle plánu. Od 6:00 je tak v provozu pro veškerou dopravu. Silnice se rozšiřuje a bude z ní dálnice D48, proto tam řidiči stále musejí počítat s omezeními v dopravě.

Bagr se v sobotu okolo 5:00 zřítil z výšky asi pěti metrů, nehoda se stala na uzavřeném staveništi. Při nehodě utrpěl vážná zranění jednatřicetiletý bagrista.

Novojičínská policejní mluvčí Darina Knižátková sdělila, že se příčina neštěstí stále vyšetřuje, a to jako ublížení na zdraví z nedbalosti. V takovém případě hrozí až roční vězení. Není ale vyloučeno, že by případ mohl být překvalifikován.

K nehodě došlo v regionu Příbor-východ na silnici I/48. „Je to staveniště, kde z jedničkové silnice stavíme plnohodnotnou dálnici,“ uvedl Jan Rýdl z Ředitelství silnic a dálnic, které je investorem stavby.

Most byl pokračováním příborské Místecké ulice. Vedl přes silnici I/48 a sloužil jako nájezd na ni. Musel být zbourán, protože by se pod něj rozšířená dálnice nevešla. Na jeho místě postaví stavbaři nový most.

Stavba úseku dálnice D48 Rybí–Rychaltice spočívá v rekonstrukci a rozšíření 11,5 kilometru dlouhého úseku silnice první třídy I/48, která je nyní čtyřproudou komunikací bez středového rozdělení. Stavba bude stát více než dvě miliardy korun. Hotova má být do konce roku 2020.

Reportáž: Při demolici mostu v Příboře se zřítil bagr (zdroj: ČT24)