Sedm zraněných při nehodě na Šumpersku. Havaroval tam mikrobus a tři další vozy

Při dvou nehodách minibusu, dodávky a dvou osobních automobilů se v úterý časně ráno u Písařova na Šumpersku zranilo sedm lidí, které záchranáři převezli do nemocnice. Potvrdil to mluvčí záchranné služby Pavel Lampa. Původní informace od hasičů hovořily až o 21 zraněných osobách.

Havárie se na silnici u Písařova staly krátce před 05:00. „Nejprve tam řidič osobního vozu jedoucí ve směru od Písařova z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl s právě projíždějícím mikrobusem, ve kterém vedle řidiče cestovalo dalších 18 osob,“ uvedla Vybíhalová.

O několik minut později se na tomtéž místě jeden z projíždějících řidičů snažil vyhnout nehodě a při tomto manévru se srazila dodávka s osobním vozidlem. „Sedm zraněných osob bylo zdravotnickou záchrannou službou převezeno k ošetření do nemocnic v Šumperku a Ústí nad Orlicí. Dalších 14 osob bylo přepraveno k ošetření do přilehlých zdravotnických zařízení. U všech řidičů byla provedena dechová zkouška, a to s negativním výsledkem,“ podotkla Vybíhalová.

Do Nemocnice Šumperk bylo převezeno pět zraněných lidí. „Jednalo se o lehká zranění. Čtyři lidé již byli propuštěni do domácí péče. Jedna žena zůstává v nemocnici na pozorování,“ řekla mluvčí šumperské nemocnice Hana Hanke.

Silnice číslo 11 byla v místě srážky u Písařova zhruba šest hodin uzavřena. Provoz tam byl obnoven krátce před 11:00. „Příčiny a okolnosti uvedených dopravních nehod, jakož i míra zavinění jednotlivých účastníků jsou předmětem dalšího šetření,“ dodala Vybíhalová.