Recidivista měl připravit známého o pět milionů. A všechny je prosázet

O více než pět milionů korun měl připravit recidivista známého, který mu půjčil na sportovní sázky. Případ začal řešit ostravský krajský soud. Za podvod a padělání platebního prostředku hrozí muži trest v rozmezí pět až deset let vězení.

„Šestkrát soudně trestaný muž o sobě mluvil před soudem jako o člověku závislém na sázení. Během dvou let mu v sazkové kanceláři napočítali celkem devět milionů sázek,“ uvedl redaktor České televize Jiří Loučka.

Podávat sázky měl osobně v kanceláři nebo elektronicky. Zaplatil 24 milionů a vyhrál čtrnáct. Jeho kamarád z dětství mu měl půjčit více než pět milionů, tvrdí, že zatím dostal zpátky jen 25 tisíc. U výslechu na policii obžalovaný řekl, že žádné další peníze už nemá. K více než pětimilionové půjčce na policii odmítl vypovídat.

Obžalovaný půjčku popírá

Podle recidivisty nešlo o půjčku, protože s kamarádem vsázeli společně a o případné výhry se dělili. Ze slov obžalovaného vyplynulo, že se měli oba dva dostat do kolotoče, který nešlo zastavit. Tento názor ale striktně odmítl zmocněnec poškozeného. Podle něj to vždy byla půjčka, kterou obžalovaný doposud nevrátil.

„Obžalovaného k soudu přivedla eskorta z věznice, do které ho na 30 měsíců poslal jiný soud za podvod. Kromě toho je na něj jedenáct exekucí,“ dodal Jiří Loučka.