Eurovia hledá důvod zřícení gabionů na komunikaci spojující Opavu s Ostravou

Zřícené gabiony na silnici 1/11 (zdroj: ČT24)

Na zánovní silnici mezi Ostravou a Opavou se minulý týden zřítila část gabionové zdi v délce asi osmdesáti merů. Při sesunu se nikdo nezranil, kameny totiž zachytila svodidla. „Na místě již pracovníci společnosti Eurovia odklízejí zával,“ zjistil redaktor České televize Tomáš Indrei.

Podle informací České televize budou práce probíhat v průběhu pondělka. „Na místo by pak měl dorazit geodet a statik, kteří určí stav zdi,“ dodal Tomáš Indrei s odvoláním na Ivetu Štočkovou, mluvčí společnosti Eurovia.

Řidiči by v úseku měli být opatrní. Kvůli zřícené opěrné zdi zde platí snížení rychlosti na 50 kilomerů v hodině. 

Rychlostní komunikace 1/11 na Opavsku, kde se minulé pondělí sesunula část gabionové stěny nad úsekem 1/11, přivítala první řidiče teprve předloni. Společnost Eurovia, která úsek stavěla, nyní po příčině sesuvu pátrá. Doprava je nedaleko Hrabyně ve směru z Ostravy na Opavu svedena ze dvou do jednoho pruhu.

Úzce spolupracujeme s projektantem a investorem ŘSD ČR na hledání příčiny a následném řešení dané situace.
Iveta Štočková
mluvčí, společnost Eurovia

Silnice I/11 spojující Ostravu a Opavu začíná na hranicích Ostravy, míjí obce Velká Polom a Hrabyně a v Mokrých Lazcích se napojuje na původní silnici. Stavba téměř desetikilometrového úseku přišla zhruba na 4,5 miliardy korun.