Po Českobratrské v centru Ostravy už jezdí trolejbusy. Zatím na zkoušku

Po Českobratrské v Ostravě už jezdí MHD (zdroj: ČT24)

V Českobratrské ulici v centru Ostravy, která se od poloviny května opravuje a byla pro dopravu uzavřena, začal v pátek zkušební provoz městské hromadné dopravy. Vozy MHD tak mohou ulicí projíždět, ale nezastavují na zastávkách, sdělila mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.

„Od neděle 3. září začne jezdit po ulici městská hromadná doprava podle harmonogramu, ale stále nebudou využívány zastávky MHD,“ uvedla Vojkovská. Od neděle bude v obou směrech zprovozněna také ulice 30. dubna, která po dobu uzávěry sloužila jako objízdná trasa pro MHD.

„Pro individuální dopravu ale bude Českobratrská ulice i nadále uzavřena, a to až do 31. října. Práce budou pokračovat na chodnících a dalších zpevněných plochách,“ řekla Vojkovská. Práce na opravě silnice podle ní pokračují podle harmonogramu, a vše by tak mělo být hotovo nejpozději do konce listopadu.

„Nově se na ulici objeví záhonky s extenzivními trvalkovými rostlinami, které budou odolné vůči zimním posypům. Lidé je znají například z lokality před Komerční bankou,“ doplnila mluvčí.

Vizualizace Českobratrské ulice po opravě
Zdroj: DP Ostrava

Českobratrská ulice se opravuje v úseku mezi ulicemi Nádražní a Sokolská. Modernizace bude stát 33,5 milionu korun. Součástí rekonstrukce je oprava inženýrských sítí včetně vodovodu, kanalizace a plynovodu, renovace vozovky a chodníků i budování nových zastávek MHD.