Dvojitá loupež na Opavsku: Muž přepadl poštu a obchod, policisté ho dopadli během půl hodiny

Dvojitá loupež v pátek nevyšla recividistovi na Opavsku. Policisté ho totiž dopadli půl hodiny poté, co přepadl prodejnu v Hradci nad Moravicí. Ještě předtím stihl přepadnout poštu ve Skřipově. Jde o muže vícekrát trestaného za násilné zločiny, který byl z vězení propuštěn v květnu na podmínku. Nyní mu hrozí dalších až deset let vězení.

K první loupeži došlo ve Skřipově, kde muž přepadl s nožem v ruce místní poštu. Jenomže pracovnice začala volat o pomoc a stiskla bezpečnostní tlačítko. Lupič se proto lekl a z pošty utekl bez peněz.

Policisté pak spustili rozsáhlou pátrací akci. Do pátrání se pustily desítky policistů i vrtulník, kteří prohledávali pole a lesy mezi Skřipovem, Jakubčovicemi a Hlubočcem. Nicméně ani informace, že by lupič měl být v kukuřičném poli, úspěch nepřinesla.

„Ve 13:17 je hlášena relace, že došlo k loupežnému přepadení prodejny ve městě Hradec nad Moravicí. Část sil se přesunuje do tohoto místa s tím, že popis pachatele odpovídá popisu pachatele z prvního přepadení ve Skřipově. Způsob provedení loupeže v Hradci nad Moravicí je totožný s tím ve Skřipově, to znamená, že pachatel vytahuje nůž, chce finanční hotovost a odcizil šuplík s finanční hotovostí ve výši 8500 korun,“ popisuje kriminalista Martin Válek.

Muž nejdřív zapíral, škrábance měl prý od sexu

Jedna z hlídek se na základě informací, že se lupič zřejmě vydal směrem na Opavu, přesunula na cyklostezku podél řeky Moravice. Tam narazila na muže odpovídajícího popisu pachatele a zastavila ho. Muž byl navíc poškrábaný na rukou. Na otázku, kde byl v době, kdy se stala přepadení, odpověděl, že v kavárně v Hradci. Policisté ale záhy zjistili, že to nemůže být pravda.

„Ptali se ho na ty škrábance. Říkal, že to má od sexu. Nicméně 250 metrů od místa zadržení tohoto muže byly u řeky nalezeny věci pocházející z loupeže, to znamená šuplík, část peněz, které nestihl v rychlosti pobrat, oblečení, které měl u loupeže, a nůž, který hodil do vody a který byl posléze vyloven,“ popsal zadržení lupiče Válek.

Muž podle něj nejprve zapíral, ale pak se k oběma loupežím přiznal. Byl obviněn z loupeže s trestní sazbou dva roky až deset let vězení.