V Podivíně hořela pila, škoda půjde do milionů

Hasiči v Podivíně na Břeclavsku dohašují požár pily. Hořela střecha a půdní prostory. Během půl hodiny se jim podařilo dostat požár pod kontrolu.  Při požáru se podle informací hasičů nikdo nezranil. Škoda půjde do milionů.

Oheň se rozhořel krátce po jedenácté hodině. Na místě zasahovalo pět desítek hasičů. Za půl hodiny se jim podařilo dostat požár pod kontrolu. „Nasadili jsme čtyři vodní proudy,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. 

„Nikdo se nezranil. Škoda ale půjde do milionů,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Příčina vzniku požáru zatím není známa. „Nejde o požár uskladněného dřeva, šlo o objekt asi 20 krát 30 metrů,“ upřesnil mluvčí hasičů. Hořela střecha a půdní prostory. Dál se oheň nerozšířil.

Hasiči k likvidaci požáru použili i speciální techniku Cobra, která je součástí vybavení hasičského školicího střediska v Brně. „Jde o stroj, který si navrtá do hořícího objektu otvor, přes něj protáhne hadici a likviduje požár,“ vysvětlil Jaroslav Mikoška. Používá se hlavně při požárech střech.

Přestože se mírně ochladilo, panuje na jižní Moravě stále sucho. Nebezpečí vzniku požáru stále trvá především na Znojemsku, Hodonínsku a Břeclavsku.

Nebezpečí vzniku požáru
Zdroj: ČHMÚ