Řidičům na D1 u Holubic se ulevilo. Mohou jezdit dvěma pruhy

Po deseti dnech se ulevilo řidičům mezi Vyškovem a Brnem. Na dálnici D1 se od víkendu jezdí místo jedním dvěma zúženými pruhy. Doprava je bez komplikací i na okolních silnicích. Dělníci v současné době na trase opravují dělicí pás. Bez omezení bude úsek průjezdný od 8. července.

Velké kolony na dvoustém jedenáctém kilometru D1 opadly. Už o víkendu silničáři auta pustili místo do jednoho do dvou i když zúžených pruhů. Problémy nebyly ani první pracovní den tohoto týdne. Dočasná komplikace nastala jen v sobotu ráno, když silničáři na dálnici odstraňovali svodidla. 

V pondělí ráno trvala cesta z Rousínova do Brna po D1 štábu České televize sedmnáct minut. A ulehčení bylo patrné i na okolních silnicích, které řidiči využívali jako objízdné trasy ve špičkách nebo když se v zúžení stala nehoda. „Na našich linkách jsme v době oprav zaregistrovali zpoždění až 30 minut. Dnes jezdíme včas bez zpoždění, čili zcela určitě je to pozitivní posun,“ řekl vedoucí dispečer KORDIS Antonín Chudiak.

Celkem policisté řešili v daném úseku od 14. do 23. června šest dopravních nehod. Silničáři na dálnici ještě zůstali, rekonstruují dělicí pás. Omezení potrvá do 8. července. Skončí tak poslední etapa oprav dálnice D1 mezi Vyškovem a Brnem. Rekonstrukcí tato část D1 prochází v obou směrech od roku 2012, kdy silničáři začali prvním úsekem, dalších devět následovalo v letech 2013, 2014 a 2015.

Opravy D1 Brno - Vyškov
Zdroj: ŘSD