Na Bulovce hořela opuštěná budova, chod nemocnice to neovlivnilo

V areálu Nemocnice Na Bulovce hořelo (zdroj: ČT24)

V areálu pražské Nemocnice Na Bulovce dopoledne hořela jednopodlažní budova. Objekt je opuštěný a určený k demolici, několik menších požárů v něm vypuklo už v minulosti. Před polednem hasiči dostali požár pod kontrolu, chod nemocnice neovlivnil.

Ohněm byla zasažena část objektu o rozměrech asi 40 krát 5 metrů. Některé části hrozily zřícením. „Hasiči proto konstrukci po lokalizace požáru rozebrali,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu, na místo vyjelo devět jednotek, z toho šest profesionálních a tři dobrovolné. Okolní budovy hasiči ochlazovali. Autobusová linka 166 po dobu zásahu nezajížděla do areálu nemocnice.

V areálu nemocnice Bulovka hořela bývalá kancelář
Zdroj: HZS hl. m. Prahy

Na určení příčiny je podle hasičů brzo. „Objekt ale často využívají bezdomovci. Při dřívějších požárech byl příčinou lidský faktor. Vyšetřování se tedy zřejmě bude ubírat tímto směrem,“ dodal Kavka. Uvnitř objektu hasiči nikoho nenašli. 

Budova dříve využívaná jako kancelář je zhruba 100 metrů před vstupem do nemocnice, ale nepatří jí. Majitelem je Praha 8. „Opakovaně řešíme s magistrátem její odstranění. Objekt je vybydlený a hořelo tam už několikrát, naposledy snad minulou sobotu,“ řekl mluvčí nemocnice Martin Šalek.