Dálnici D1 zablokovala nedaleko Prahy nehoda

Dálnici D1 u Všechrom nedaleko Prahy zablokovala dopoledne nehoda čtyř nákladních aut. Směr na Prahu byl kvůli tomu uzavřen, zhruba ve 12:30 se podařilo zprovoznit alespoň jeden pruh a desetikilometrová kolona se začala rozjíždět. Komplentě zprovoznit se ji podařilo policistům až po 17. hodině.

Událost se stala kolem 10:00 na kilometru 14,5 ve směru na Prahu. Při nehodě se podle mluvčí hasičů Vladimíry Kerekové zranil jeden člověk, hasiči ho museli z vozu vyprostit. 

Policisté odkláněli dopravu na exitu 15 Všechromy. Zpět na dálnici se řidiči mohli vracet na exitu 12 Modletice. Později se podařilo zprovoznit jeden jízdní pruh, komplikace se podle webu policie čekaly až do odpoledne. 

Podle iDNES.cz nehodu způsobil řidič kamionu, který vyjížděl z odpočívadla. Podle webu nadýchal řidič policistům jedno promile alkoholu. „Nemohu tuto informaci potvrdit, v současné době nemám podrobnější informace o účastnících nehody,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

„Při nehodě uniklo poměrně velké množství nafty, která stekla také do kanalizace. O úniku byli informováni pracovníci odboru životního prostředí,“ dodala mluvčí hasičů.