Manéž Bolka Polívky slaví třicet let novými díly

Na obrazovky se chystá nová Manéž Bolka Polívky (zdroj: ČT24)

Manéž Bolka Polívky se vrátí na televizní obrazovky. Jeho už 54. pokračování natáčelo o druhém lednovém víkendu brněnské studio České televize. Diváci se na nový díl „dojemně pitomé show“ mohou těšit na jaře letošního roku.

Hosty 54. Manéže Bolka Polívky jsou herečka, bloggerka a vítězka StarDance 2015 Marie Doležalová, artista Moskevského státního cirkusu Vladimir Georgievsky, herec a komik Pavol Seriš, skupina Chinaski a herec, moderátor a bavič Michal Suchánek.

Celkem se účinkujícíh za třicetiletou historii vystřídalo na pět set, neodmyslitelnou součástí představení se stala dvojice Barin a Fretti. Původně divadelní techniky Bolek Polívka postupně zapojil i do svých scének.

Polívka je jenom jeden. Se svou zkušeností, dokonalostí pantomimickou, jazykovou, znalostní a hereckou je absolutně nenahraditelný.
Rudolf Chudoba
režisér

Samotná Manéž Bolka Polívky se nemění vizuálně, stejné jsou kulisy i světla, ale především se nemění způsob humoru. Představení byla pokaždé vyprodána, a stejně tak je tomu i letos.

Populární show se objevila na televizních obrazovkách poprvé v roce 1987. Mezi první hosty, které si Polívka pozval, patřili Milan Lasica, Hana Hegerová anebo Miroslav Horníček. Naposledy pak měli diváci možnost pořad vidět v červnu 2014. 

Od té doby měli diváci možnost zhlédnout Manéž naživo v rámci turné po českých a slovenských městech. Pořad připravuje brněnské studio České televize ve spolupráci s Divadlem Bolka Polívky, ve kterém populární herec uvádí svá autorská představení.