Dopravní komplikace: V Přerově opravují klíčovou Polní ulici

Oprava Polní ulice

Od pondělka 14. listopadu čekají Přerov velké dopravní komplikace. Kvůli rekonstrukci totiž silničáři uzavřeli ve směru od Olomouce nebo Lýsek klíčový tah v Polní ulici. Silnicí denně projedou stovky kamionů, které budou muset kvůli objížďce směřovat do centra přes ulici Velká Dlážka a kruhový objezd na nábřeží Edvarda Beneše.

Důvodem rekonstrukce je špatný stav vozovky, sdělila mluvčí radnice Lenka Chalupová. Jedna z klíčových komunikací města bude uzavřena do neděle 27. listopadu. Uzavírka se týká 250 metrů dlouhého úseku od křižovatky Velká Dlážka po odbočku vedoucí k Technickým službám města Přerova.

„Vozovku čeká výměna obrusné a ložné asfaltové vrstvy v celkové tloušťce 120 milimetrů. Součástí akce je rovněž obnovení vodorovného dopravního značení,“ uvedl redaktor České televize Lukáš Horák. Celková oprava vyjde na dva miliony tři sta tisíc korun.

Objížďka Dolní ulice
Zdroj: ČT24

Silnice už byla ve velmi špatném stavu, především vyjeté koleje od těžkých kamionů, kterých tu denně projedou stovky, dělaly největší problémy. Od oprav si město slibuje také to, že silnice bude přes zimu snadněji udržovatelná.

S komplikacemi budou muset počítat řidiči hlavně v ulici Velká Dlážka, která je ve špičce ucpaná i bez objížďky.
Lukáš Horák
redaktor, Česká televize

„Pro řidiče, kteří přijedou od Olomouce či od Lýsek, vede objížďka přes Velkou Dlážku a přes nábřeží Edvarda Beneše. Odtud se napojí na ulici Tržní a Polní,“ uvedla Iva Ratiborská z přerovského magistrátu. V opačném směru bude tah průjezdný. Řidičů jedoucích směrem na Olomouc nebo Lýsky se uzavírka netýká. Pro ty z druhého směru se silnice znovu otevře v neděli 27. listopadu. 

Přerova, který má zhruba 44 000 obyvatel, se každá uzavírka citelně dotkne. Dopravní situaci by ve městě měla vyřešit dostavba chybějícího dálničního úseku a dlouho plánovaný průtah městem.