V pražské Biskupcově ulici vybuchl plyn, zranili se dva lidé

iReportér: Zásah hasičů po výbuchu plynu v Biskupcově od Petra Porubského (zdroj: ČT24)

V Biskupcově ulici na pražském Žižkově vybuchl dopoledne plyn při opravě potrubí. Zranili se dva pracovníci plynařské společnosti, kteří byli odvezeni do nemocnice. Informaci o havárii přinesl server tisen.tv. ČTK podrobnosti sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Policisté vyjížděli na místo v 10:25. Na místě zasahovali také hasiči a zdravotnická záchranná služba. Z budovy bylo evakuováno devět lidí, krátce před 11:30 se mohli vrátit zpět.

„Výbuchem byla porušena příčka, která ale nebyla nosná, městský statik na místo vyjíždět nemusel. Plynaři, které povolal velitel zásahu, nenaměřili v domě únik plynu, jednalo se tedy pravděpodobně o výbuch zbytkového plynu v potrubí,“ uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Dva pracovníci plynařské společnosti skončili s popáleninami

Záchranáři podle mluvčí Jiřiny Ernestové ošetřili dva muže, oba ročník 1968. Sanitka je odvezla do popáleninového centra vinohradské nemocnice. „Jeden měl popáleniny na čtyřech procentech těla, druhý na 30 procentech. Ten skončil na jednotce intenzivní péče,“ uvedla mluvčí.

Policie se podle mluvčího Jana Daňka bude zabývat tím, jestli se někdo nedopustil trestného činu.