Koupaliště na jižní Moravě se chystají na sezonu. Některá otevírají už v polovině května

Provozovatelé koupališť spravují po zimě bazény a připravují je na napouštění. Sezona na  většině plováren začíná posledního května. Někde dokonce už v polovině. Zatímco na brněnské Riviéře opravují prasklé betonové nádrže, u Louckého kláštera ve Znojmě už bazény napouští.

Na brněnské Riviéře betonové bazény protékají. Průsakům by měla zabránit nová nerezová vana. Cena jedné vany se pohybuje kolem třiceti milionů korun.
„Na letošní sezonu se bohužel vana ještě nestihne, protože se vyřizují příslušná povolení. Pokud by všechno dobře šlo, mohlo by se začít už na podzim,“ říká obchodní a finanční ředitelka Starez-sport Petra Bónová.
Díry v betonovém dně napuštěné nádrže látají každý rok potápěči. Uniká z ní až dvě stě metrů krychlových vody denně. Loni opravy stály osm set tisíc korun.

Potápěči v sezoně opravují praskliny v bazénech na brněnské Riviéře (zdroj: zdroj: Trygon Brno)

Ve Znojmě už napouštějí bazény

Největší bazén městské plovárny ve Znojmě už plní voda. Ta se teď bude dva týdny ohřívat aspoň na 25 stupňů. Brouzdaliště jsou plná, nejvíc práce ještě dá plavecký bazén. Za čtrnáct dnů se plovárna otevře veřejnosti.
„Preferovaný bazén je plavecký, protože plavecký oddíl chce co nejdříve začít trénovat venku. Takže my musíme pro plavce připravit vodu,“ dodává správce Městské plovárny Louka ve Znojmě František Svoboda.

Dělníci čistí bazény a kontrolují zázemí (zdroj: ČT24)