Dva zranění po výbuchu v chemičce v Kralupech nad Vltavou

Při výbuchu v kralupské chemičce Synthos se dopoledne zranili dva lidé. Skončili v pražské motolské nemocnici. Podle vyšetřovatelů byly zřejmě porušeny pracovní předpisy, řekla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Hlášení o výbuchu a požáru v areálu chemičky dostaly složky integrovaného záchranného systému po 10:00. Podle policie se událost stala při opravě kotle. „Kotel chytil, došlo k požáru a výbuchu,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Johnová.

Mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová řekla, že jeden muž utrpěl poranění ruky, druhý měl popálený obličej. „Oba muži byli převezeni do pražské motolské nemocnice," uvedla Effenbergerová.

„Podle prvotních informací zjištěných na místě mohlo dojít k porušení předpisů,“ konstatovala Zatloukalová. Policisté podle Johnové ohledávají místo výbuchu a zaznamenávají veškeré potřebné informace. „Případ je předmětem dalšího vyšetřování,“ dodala Johnová.

Informace o výbuchu v areálu firmy potvrdil i mluvčí krajských hasičů Petr Svoboda, podrobnosti ale neměl k dispozici. „Jednotka Středočeského kraje tam nezasahovala, zasahovala tam podniková jednotka,“ dodal.