Ostravští kriminalisté vyšetřují brutální znásilnění

Ostravští kriminalisté vyšetřují brutální znásilnění dívky a žádají o pomoc svědky. Oběť, jejíž věk nechtějí upřesnit, napadl a zneužil nad ránem 19. září v ulici Slívová ve Slezské Ostravě asi pětatřicetiletý muž. Policie vytvořila takzvaný identikit, který by měl pomoci při jeho vypátrání. Ulicí prošlo v době zločinu asi deset lidí a projelo přes padesát aut.

Kriminalisté apelují na pomoc případných svědků a zdůrazňují, že šlo o výjimečně brutální zločin. Dívka vystoupila 19. září kolem asi pětadvacet minut po jedné hodině ráno z autobusu číslo 38 na zastávce Hranečník v Těšínské ulici ve Slezské Ostravě. „Už po vystoupení z autobusu si všimla muže, který ji pak pronásledoval,“ sdělila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Násilí trvalo čtyři hodiny

Asi čtyři sta metrů od zastávky muž dívku dostihl. „Zezadu na ni zaútočil a začal ji škrtit. Nedokázala se mu ubránit. Vyhrožoval ji, bil a odtáhnul ji do nedalekého křoví, kde ji brutálně znásilnil. Trvalo to asi čtyři hodiny,“ uvedla Holčáková.

Dívka utrpěla řadu zranění. Zatím není jasné, jak dlouho se bude léčit. Policisté zjistili, že v době útoku projelo Slívovou ulicí více než padesát aut a prošlo jí asi deset lidí. Jejich svědectví by mohlo policii při vyšetřování pomoci. Násilník odešel z místa činu asi ve čtvrt na šest ráno a pokračoval směrem k blízké restauraci Salma.

Muž zapáchal výkaly

„Podle popisu se jedná o muže ve věku kolem pětatřiceti let, vysokého asi 185 centimetrů, štíhlé postavy, velmi krátkých vlasů světlejší barvy a vystouplých lícních kostí. Na sobě měl bílé triko, černou koženou bundu, černé úzké kalhoty a tmavé boty,“ informovala policistka.

Policie zjišťuje, zda útočník přijel nebo odjel hromadnou dopravou, anebo použil taxík. „Mohlo jít o některou ostravskou taxislužbu, ale i mimoostravskou,“ uvedla mluvčí a opět apelovala na to, aby se případný řidič, který podezřelého vezl, ozval policii na číslo 158. „Vodítkem by mohl být zápach. Máme indicie, že násilník zapáchal výkaly,“ doplnila Holčáková.