Luhačovická kolonáda je rozkopaná. Firma nestihla už třetí kolaudaci

Nejznámější promenáda v lázeňském městě Luhačovice, ulice Dr. Veselého, je stále rozkopaná. Stavební firma totiž nestihla už třetí termín kolaudace. Původně mělo být hotovo už v květnu, aby rekonstrukce nezasáhla lázeňskou sezonu.

Desítky tisíc lázeňských hostů korzují každý rok po známé luhačovické kolonádě, ulici Dr. Veselého. Letos se jim ale do cesty postavily ploty a stavební stroje. „Problém nastal u stavební firmy. Původně měla být kolaudace stavby 31. května. Objevily se ale nějaké komplikace, které jsme uznali, takže jsme rekonstrukci protáhli do 31. července,“ vysvětlil luhačovický místostarosta Radomil Kop (ANO).

Jenže ani druhý termín stavební firma nestihla a rekonstrukce se tak protáhla přes celou sezonu. „Včera měla proběhnout třetí kolaudace, kterou stavba opět neprošla. Nejenže nebyly odstraněny nedostatky, na které jsme upozorňovali, ale stavba stále není hotová, takže není co kolaudovat,“ povzdechl si Kop.

Rekonstrukce kolonády v Luhačovicích se protahuje (zdroj: ČT24)

Průtahy nepřinesly těžkosti jen městu, ale i místním podnikatelům. „Hosté si to nezasloužili. Když vám tu frézují, řežou, zákazníci utíkají ze zahrádek….,“ popsal majitel kavárny a cukrárny Robert Košař, kterému stavební práce pokazily sezonu. Město se rozhodlo, že restauratérům z ulice Dr. Veselého pro letošek alespoň odpustí nájem za zahrádky.

Stavbu za 30 milionů korun má na starosti firma Sates Morava. České televizi se dnes s firmou nepodařilo spojit: pevná linka pobočky ve Valašském Meziříčí je nedostupná, stejně tak mobil jednatele. Stejná firma už přitom prováděla rekonstrukci náměstí v nedalekém Uherském Brodě. Ta nakonec skončila oproti původně plánovanému datu s desetiměsíčním zpožděním, ačkoliv zpoždění částečně zavinily i objektivní důvody.