Matce tří mrtvých novorozenců z Dunajovic hrozí doživotí

Ženě z Dolních Dunajovic na Břeclavsku, která je podezřelá z vraždy svých tří novorozených dětí, hrozí až výjimečný trest, tedy doživotí. Kriminalisté podali státnímu zastupitelství návrh na obžalobu. Tělíčka dětí objevila policie v rodinném domě letos v únoru. Od té doby je pětadvacetiletá matka ve vazbě.

Kriminalisté zadrželi ženu krátce po posledním z porodů. Podle spisu žila se svým partnerem v rodinném domku v Dolních Dunajovicích, v němž se zřejmě vyráběly drogy. Kriminalisté prověřovali i verzi, podle které na nich byla závislá.

Podrobnosti policie zatím neuvedla. Spis uvádí, že žena přivedla na svět od roku 2012 tři děti. Jejich pozůstatky nalezli kriminalisté v domě, dvě tělíčka byla na půdě domu.

Do objektu přivolala policisty zdravotnická záchranná služba. Lékař v něm poskytoval první pomoc ženě, zjistil při tom, že před několika hodinami rodila, ale dítě v domě nenašel. Žena mu nebyla schopna celou událost vysvětlit. Proto lékař přivolal policii, která pak našla pozůstatky tří dětí. Z výsledků vyšetřování vyplývá, že partner ženy o jejích těhotenstvích a porodech nevěděl.

Matka z Vlasatic dostala vysoký trest

Nejde o první případ několikanásobné vraždy dětí, který se v regionu stal. Pozůstatky tří novorozeňat našla policie v roce 2013 i v blízkých Vlasaticích. Podle rozsudku z loňského března je usmrtila po porodu jejich matka, která těla následně ukryla. Své těhotenství žena skrývala i před manželem, se kterým bez problémů vychovávali dvě děti školního věku. Před soudem se pak matka bránila, že ji k vraždě novorozenců dohnala tíživá sociální situace. Za vraždu si žena odpykává 22 let ve vězení.