Elektrický proud v bazénu s dětmi šetří policie

Policie zjišťuje, jak se v úterý v podvečer dostala elektřina do bazénu v kempu v Opárenském údolí na Litoměřicku. Po zásahu proudem se v nemocnici ocitlo 29 lidí, z toho valná většina dětí z táborového pobytu mezi pěti a osmi lety věku. Nikdo nebyl zraněn, všichni byli po vyšetření propuštěni domů. Provozovatelé kempu se za nešťastnou událost omluvili.

K nehodě došlo v kempu v Opárenském údolí, které je populárním turistickým cílem. Jedna z prvních verzí předpokládá, že voda natekla do šachty s elektrickým kabelem. „Teprve když začali vylézat z bazénu na ta mokrá prkna, došlo kvůli krokovému napětí k úrazu. Dostali ránu a padali zpátky do vody,“ přibližuje Petr Bureš ze záchranné služby Ústeckého kraje.

Provozovatelé kempu na sociální síti zase vysvětlili událost tím, že se voda dostala až k zásuvce s připojenou filtrací. „Celé události je nám líto a velice se omlouváme,“ uvedli. Děti už den po nehodě vzpomínaly jen na chvilkové brnění, jinak se cítí v pořádku.

Záchranáři rozvezli k prohlídce 29 lidí do nemocnic v Roudnici nad Labem, Litoměřicích, Teplicích a Ústí nad Labem. Lékaři Krajské zdravotní, pod kterou spadají nemocnice v Ústí a Teplicích, vyšetřili 18 dětí. Tábor pořádaný děčínským domovem dětí a mládeže skončil, pro děti si na konec turnusu dojeli jejich rodiče.

UDÁLOSTI: Lidé zasažení proudem jsou v pořádku (zdroj: ČT24)

Na místě probíhá prověřování a odborné expertizy, příčiny a okolnosti nešťastné události jsou předmětem dalšího šetření. „V tuto chvíli je předčasné spekulovat o právní kvalifikaci případu,“ míní litoměřická policejní mluvčí Pavla Kofrová. Zda je za nehodu někdo odpovědný by mělo být jasné během několika týdnů.