Mladíka zabila pouťová atrakce, hledal pod ní klíče

Třebíč - V Třebíči zranila v noci na dnešek sedmnáctiletého mladíka pouťová atrakce. V kritickém stavu byl převezen do třebíčské nemocnice, kde časně ráno zemřel. Mladého muže přimáčkla k zemi otočná lavice, pod kterou hledal ztracené klíče. Provoz atrakce byl okamžitě ukončen, kriminalisté případ vyšetřují kvůli podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Mladík byl zraněn v pátek přibližně hodinu před půlnocí během slavnosti Majáles konané na Podzámecké nivě. Zda měl na tragédii vliv alkohol, prokáže až výsledek pitvy. Podle svědků ale mladík opilý nebyl.

Podrobnosti k neštěstí policie nechce zveřejňovat s ohledem na rodinu zemřelého. Podle informací ČT hledal v prostoru atrakce klíče, které mu tam spadly, a otočná lavice ho přimáčkla k zemi. Jednalo se o jednoho z brigádníků, který měl na starosti osvětlení.

Atrakce patří firmě Jana Kočky, což potvrdila i jeho manželka Barbora. Podle jejího vyjádření je lavice technicky v pořádku a má všechna potřebná povolení. Za neštěstím vidí zkratové jednání chlapce. Sám na rozběhlé atrakci neseděl, chtěl jen sebrat klíče.

Mladík patřil k obsluze osvětlení (zdroj: ČT24)

Místo události v noci a opakovaně dnes v ranních hodinách podle Čírtkové důkladně ohledali a zadokumentovali třebíčští kriminalisté, kteří také vyslechli všechny svědky události. Od provozovatele atrakce policie rovněž převzala dokumentaci důležitou pro zjištění případné míry zavinění.