Mladík si chtěl udělat fotky na Sněžce, autem vyrazil po turistické značce

Trutnov - Čtyřiadvacetiletý mladík se v neděli dopoledne rozhodl vyjet autem po turistické značce Obřím dolem až na vrchol Sněžky. Po kamenité stezce se mu podařilo dojet zhruba sto metrů za důl Kovárna, kde ovšem uvízl mimo cestu a musel přivolat záchranáře. „To jeho rozhodnutí vyjet na Sněžku autem považujeme za naprostý nesmysl,“ kritizoval mluvčí KRNAPu Radek Drahný. Mladému řidiči hrozí pokuta až ve výši několika desítek tisíc.

„Mladík uvedl, že si chtěl udělat pár fotografií na Sněžce a vydal se tam Obřím dolem, kde však uvízl, a s vyproštěním vozu mu museli pomoci hasiči,“ uvedla mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová. Mladík podle policie neřídil pod vlivem alkoholu.  

Hasiči automobil vytáhli zpět na cestu za pomoci kladky a pomohli řidiči při couvání zpět k dolu Kovárna. „Na několika místech bylo nutné odhodit záď automobilu do správného směru, aby vozidlo neskončilo opět mimo chodník. Od Kovárny už pak vozidlo bezpečně sjelo ke kapličce na místní komunikaci,“ řekl serveru Novinky.cz starosta sboru dobrovolných hasičů z Pece pod Sněžkou Vladimír Jiřička. Kuriózním případem se zabývá Správa Krkonošského národního parku.