Po úniku chloru na koupališti na Plzeňsku zemřel muž

Nýřany - Padesátiletý muž zemřel na venkovním koupališti v Nýřanech na Plzeňsku poté, co se nadýchal chloru. Pravděpodobně ve skladu otevřel lahev s chlorem. Nadýchali se i další dva lidé, kteří skončili v péči lékařů. Zaměstnanci koupaliště únik látky zastavili ještě před příjezdem hasičů. Podle původní verze byl mrtvý muž správce koupaliště, podle starosty tam dřív jenom pracoval, ale teď tam neměl vůbec být. Vyšetřovatelé pracují i s verzí, že muž spáchal sebevraždu.

Policejní mluvčí Jan Koželuh České televizi řekl, že k úniku chemikálie došlo s nějvětší pravděpodobností při manipulaci s lahví ve snaze upravit kvalitu vody. „Muž, který se snažil otevřít lahev chloru, se ho nadýchal. Na následky toho zemřel. Další dva muži se ho měli snažit vytáhnout, přičemž se také nadýchali,“ uvedl mluvčí. Podle starosty Nýřan Jiřího Davídka si muži všimli před objektem spálené trávy. Dveře byly zavřené, když vešli dovnitř, našli tam muže, kterému už nemohli pomoci. K ohrožení dalších osob podle Koželuha už nemohlo dojít, vzhledem k tomu, že k úniku látky došlo v uzavřeném areálu skladu. Hasiči prostory odvětrali bezprostředně po svém příjezdu.

Starosta doplnil, že muž byl dlouholetým pracovníkem městské organizace Hospodářský dvůr Nýřany, která se stará o majetek města. Nebyl přímo správcem koupaliště, ale v minulosti na něm pracoval a jeho chod a provoz dobře znal. Dělal tam i plavčíka. Není ale jasné, proč dnes byl v objektu, který slouží jako chlorovací stanice koupaliště. „Koupaliště otevíráme vždy 1. června, takže se před tím dělají různé předsezonní úpravy, ten muž ale dnes na koupališti vůbec neměl být. Měl ve městě s dalším kolegou natírat lavičky a na koupaliště vůbec neměl jet. Vzal auto a jel pro prkna, ale kolega, který s ním měl natírat lavičky, se mu už pak nemohl dovolat,“ dodal starosta.