Děčín hledá vlastníka kanalizace - a na stavbě se nepracuje

Děčín - V Děčíně řeší záhadu kolem kanalizace, která nikomu nepatří. Našli ji dělníci, když rozkopali hlavní silniční tah na Liberec. Ke starým rozvodům v havarijním stavu se nikdo nehlásí a stavba kvůli už tomu půl roku stojí. Nervózní řidiči na opravované silnici začali ignorovat semafory.

Přestože se na semaforech rozsvítí červená, některá auta jezdí dál. Na Kamenické ulici je to podle strážníků naprosto běžné. Štáb ČT na místě natáčel asi dvě hodiny. Auta jezdila na červenou, i když kamera stála hned vedle semaforu. Na silnici je kyvadlový provoz více než jeden rok. V kolonách řidiči stráví ve špičce i dvacet minut. Řidiči jsou pak nervózní a stěžují si, že se oprava ulice protahuje už přiliš dlouho.

Strážník Michal Skalický vypočítává, že lidi jim volají, nadávají, chtějí, aby situaci městská policie nějak vyřešila, ale to není možné.

Přitom staveniště je opuštěné. Při plánované opravě kanalizace tu našli dělníci ještě jednu - na dešťovou vodu. Podle dokladů ale nikomu nepatří. A tak se úřady měsíce dohadovaly co dál. 

image_635901
Zdroj: ČT24

„Za Severočeskou vodárenskou společnost mohu potvrdit, že v tomto úseku v Kamenické ulici máme svou část vodohospodářského díla již hotovou. A komplikace se vlastně netýkají nás. Jedná se o to, že tam řeší problém ŘSD se statutárním městem Děčín ohledně dešťových svodů. Takže my jsme toto zdržení nezpůsobili, předali jsme tuto část ŘSD a teď je na jejich straně tento problém s městem dořešit,“ popsal situaci Jiří Hladík, mluvčí Severočeské vodárenské společnosti.

Trafikant z Kamenické ulice Vojtěch Šindelář konstatoval, že se na místě už dlouho nic neděje, stavba stojí a pořád jsou tam kolony aut.

V patové situaci teď ustoupil magistrát. Opravu za více než jeden milión zaplatí. „Město se nakonec rozhodlo, aby se stavba a dopravní omezení na Kamenické ulici dále neprotahovaly, že se o tuto kanalizaci postará, zaplatí její opravu a poté požádá soud, aby určil vlastníka této kanalizace,“ řekla Markéta Lakomá, mluvčí Magistrátu v Děčíně.

Kyvadlový provoz je v ulici už déle než rok
Zdroj: ČT24

Ještě chvíli bude ale klid. Práce začnou asi za měsíc. Magistrát totiž nejdřív musel udělat projektovou dokumentaci a teď začíná hledat  firmu, která nově objevenou kanalizaci opraví. Semafory by mohly zmizet na konci dubna. 

Komu patří kanalizace? (zdroj: ČT24)