Karlovarský hotel Thermal znovu bez ředitele

Karlovy Vary – Nový ředitel státního hotelu Thermal v Karlových Varech Klaus Pilz po třech měsících skončí. Podle svých slov odchází do soukromého sektoru. Ministerstvo financí si od jeho nástupu slibovalo zlepšení ekonomické situace hotelu, řízením hotelu nyní pověří jeho výkonného ředitele. Za půl roku se v čele Thermalu vystřídali už čtyři lidé.

Reportáž: Křeslo ředitele Thermalu opět prázdné (zdroj: ČT24)

„Dostal jsem nabídku, kterou nemůžu odmítnout,“ vysvětluje své rozhodnutí opustit Thermal na konci zkušební lhůty hoteliér Pilz. Jako vídeňský rodák vedl už řadu prestižních hotelů a posledních devět let působil ve slovenských Piešťanech. „Za ty tři měsíce jsme v Thermalu změnili organizační struktury a nastavili jsme všechny parametry tak, že v hotelu předurčují úspěšnou budoucnost.“

„Ministerstvo financí obdrželo informaci, že se generální ředitel hotelu Thermal pan Pilz rozhodl ve zkušební době rezignovat,“ potvrzuje Pilzovy záměry mluvčí ministerstva Radek Ležatka. „Nyní budeme rozhodovat o dalším postupu,“ dodává s tím, že hotel znovu dočasně povede výkonný ředitel Rudolf Mašata.

Turbulentní výměny vedení

Pilz Thermal opouští v době, kdy se ministerstvo financí chystá vydražit pozemky nad hotelem s vyhlídkovou restaurací a bazénem, jehož provoz je ztrátový. Peníze z dražby mají být použité k další rekonstrukci celého objektu. Samotný hotel sice podle výroční zprávy hospodařil v roce 2013 se ziskem 7,5 miliónu korun, v lednu si ale celý komplex prohlédl ministr Babiš a prohlásil, že je ve špatné kondici. „Kapitalismus sem ještě nezavítal,“ konstatoval mimo jiné.

Pilzův odchod z Thermalu není zdaleka první změnou v uplynulých měsících. Na konci června byl z funkce ředitele odvolán bývalý karlovarský primátor Josef Pavel (ODS), po pár dnech skončil i Pavlův nástupce Daniel Křováček. Ministerstvo tehdy rozpustilo i šestičlenné představenstvo a devítičlennou dozorčí radu, nově jsou oba orgány pouze tříčlenné. Za šest měsíců se tak v karlovarském hotelu vystřídali čtyři ředitelé.

image_633113
Zdroj: ČT24