Výuková videa od jihlavských učitelů jsou hitem internetu

Jihlava - Dvojice mladých učitelů z Jihlavy, Lukáš Javorek a Lukáš Heřman, nabízí na internetu výuku angličtiny zdarma. Bez nároku na honorář vyrábějí zábavná výuková videa. Jejich klipy vznikají doslova na koleni. Žáci mají oba učitele rádi a dokonce jsou i po vyučování ochotní věnovat se výuce. Právě tím, že sledují jejich videa – a ta se stala v Jihlavě hitem internetu.

Lukáš Javorek učí na Základní škole Rošického v Jihlavě matematiku a zeměpis a je trenérem plavání. Lukáš Heřman je učitel jazyků a tělocviku. Koníčkem obou Lukášů je ale natáčení a střih videa. Natočení a střih jednoho 3 minutového klipu zabere učitelům v průměru asi 10 hodin, zatím se tomu ale věnují výhradně ve volném čase.

Jejich klipy měly být původně jen pomůckou při vyučování angličtiny. Překvapil je ale nečekaný zájem. Jak pravidelně každou neděli přibývá další video, stoupá i sledovanost jejich webu. Oba učitelé se shodují, že je to motivuje k profesionálnější výrobě dalších dílů. Věří, že se brzy zdokonalí ve střihu nebo si pořídí například lepší kameru a osvětlení. Vše totiž zatím platí jen z vlastních peněz a používají svou techniku.

Úspěch učitelů z Jihlavy - jejich klipy bodují (zdroj: ČT24)