V Olomouci by mohla vyrůst nová čtvrť se stovkami bytů

Olomouc - V areálu bývalých sladoven a mrazíren v Olomouci by v následujících letech mohla vzniknout nová městská čtvrť s téměř pěti stovkami bytů. Součástí projektu je i výstavba administrativních a komerčních prostor. Náklady na stavbu mají dosáhnout 800 milionů až jedné miliardy korun. Uvedl to Ladislav Král ze společnosti Nová Sladovna, která projekt připravila. Projekt se řadí mezi největší realitní investice v Olomouci.

Investor, společnost Nová Sladovna, chce v bývalých sladovnách a sousedních mrazírnách v blízkosti Smetanových sadů postavit pět samostatných bloků, díky kterým v této části Olomouce vznikne nová čtvrť s ulicemi, náměstími a občanskou vybaveností. V areálu už stojí nový hotel, který se stane součástí navrhovaného komplexu budov.

Projekt Nová Sladovna počítá se zastavěním téměř 20 tisíc metrů čtverečních. Postaveno má být 499 bytů a vzniknout by mělo skoro 1100 parkovacích míst. Součástí projektu bude i výstavba lávky pro pěší přes přilehlou železniční trať.

Pokud společnost Nová Sladovna získá všechna potřebná povolení, chce stavbu nových budov nedaleko městského centra zahájit na podzim příštího roku a dokončit v závěru roku 2020. „Harmonogram realizace projektu se bude odvíjet od finančních možností investora,“ stojí v oznámení investora.