Auto skončilo v potoce, řidič se vyprostil sám

Karlovy Vary - Vážná dopravní nehoda zablokovala dopoledne silnici mezi Karlovými Vary a Dalovicemi. Řidič osobního auta na zledovatělé silnici havaroval, auto prorazilo kovové zábradlí a zřítilo se ze čtyřmetrového srázu do Vitického potoka. Řidič ale dokázal z auta vylézt a zraněný skončil v péči záchranářů. Hasiči museli přehradit koryto, aby z převráceného auta nevyteklo palivo a oleje do nedaleké řeky Ohře.

Podle policejní mluvčí Zuzany Týřové řidič při průjezdu pravotočivou zatáčkou zřejmě dostal na kluzké vozovce smyk a přejel do protisměru. Po nehodě zůstalo auto v korytě Vitického potoka na střeše, řidič visel hlavou dolů. Do kabiny začala téct voda. Naštěstí byl ale při vědomí, dokázal se odepnout a z ledového koryta se dostal ven. Když na místo dorazili hasiči, byl už zraněný řidič nahoře na silnici.

Kolem místa havárie museli hasiči postavit nornou stěnu. Hlavní únik chemikálií z auta zachytili hned na začátku. Další absorbční válce pak nasadili níž po toku, kdyby při vyprošťování náhodou došlo k dalšímu úniku provozních kapalin.

Hasiči budovali nornou stěnu
Zdroj: ČT24

Přibližně 200 metrů pod místem havárie se totiž Vitický potok vlévá do řeky Ohře. Havarované auto museli jeřábníci dostat z vody tak, jak do ní spadlo, tedy střechou dolů. Pokud by se totiž auto v řece převrátilo na kola, hrozil by větší únik chemikálií. Proto museli použít velký jeřáb.

Kvůli havárii byla silnice mezi Karlovými Vary a Dalovicemi přibližně dvě hodiny uzavřena.