Obyvatelé Holic si stěžují na stavbu obchvatu

Holice - Obyvatelé Dudychovy ulice v Holicích si stěžují na zablácené silnice, ucpané kanály a popraskaný vodovod. Kolem jejich domů se staví dlouho očekávaný obchvat města a po místní silnici jezdí těžká technika. Stavební firmy se brání, že úklid ulice nezanedbávají. Stížnostmi se zabývá městský úřad.

Jindy poklidná Dudychova ulice už několik měsíců sleduje práce stavebních strojů. Podle místních lidí by teď zasloužila přejmenovat na ulici Zablácenou. Obyvatelé Dudychovy ulice upozorňují na ucpané kanály a spravované vodovodní potrubí, které nevydrželo nápor těžké techniky. Na liknavý přístup stavebních firem při úklidu silnice si obyvatelé stěžovali na městském úřadě.

„Jsme v kontaktu s dodavatelem a řešíme to v rámci možností. Nemá ale smysl uklidit část úseku a za hodinu jej uklízet znovu,“ vysvětluje Martin Horák ze Silničního správního úřadu v Holicích. Stavební firmy se brání, že úklid silnic nezanedbávají. Připouštějí, že horší podmínky přináší teplé počasí. „V létě určitě, když se třeba prášilo nebo probíhaly zemní práce, ale v současné době si nikdo nestěžoval, nebo o tom alespoň nevím,“ tvrdí stavební dozorce Milan Pavlíček. Starosta Holic Pavel Hladík si myslí, že problémy přináší obyvatelům každá větší stavba.

Přesný termín dokončení holického obchvatu zatím není jasný, a to kvůli spornému vyvlastňování pozemků. Minimálně v této části, kde si obyvatelé stěžují, by ale podle stavebníků mohlo být hotovo do poloviny příštího roku.