Dokončení nové kanalizace se v Kostelci nad Černými lesy protahuje již o pátý měsíc

Kostelec nad Černými lesy - Problémy s kanalizací v Kostelci nad Černými lesy nekončí. Po dva roky rozkopané silnice ve městě už sice mají z větší části zpátky povrch, ale úplně všechno ještě v pořádku není. Radnice si stěžuje, že kanalizační firma odvedla nekvalitní práci.

Kanalizace měla být dokončena v červnu letošního roku, ale nestalo se tak. Stavební firma ji do uvedeného termínu dostavět nestihla a navíc prý pracovala nekvalitně. „Kamerové zkoušky jasně dokázaly, že práce byly provedeny špatně. Přípojky jsou nekvalitní a je tam špatné těsnění,“ vypočítává problémy s novou kanalizací starostka Kostelce nad Černými lesy Olga Dekojová (ODS).

Ve firmě se změnilo vedení, které chyby a nedodržení termínu při stavbě přiznává. „Řízení stavby jsme nezvládli, ale na druhou stranu ani spolupráce s investorem nebyla úplně v pořádku,“ brání se technický ředitel společnosti Vod-ka a.s. Luděk Šíma. Stavební firma v dnešních dnech odstraňuje poslední závady, dokončuje finální povrchy a podle Šímových slov by i oni byli rádi, kdyby se vše stihlo ještě do konce letošního roku.

Starostka Dekojová po firmě chce, aby městu dala osmi a půl milionovou záruku, kdyby bylo potřeba něco v kanalizaci opravit: „Potřebujeme, aby ty peníze ve městě byly a my měli z čeho čerpat, kdyby se stala nějaká chyba.“ Šíma potvrdil, že jsou připraveni městu vyžadovanou garanci poskytnout.

Obnova silnic rozkopaných kvůli kanalizaci by měla, pokud počasí dovolí, skončit koncem listopadu a stát bude 24 milionů korun. Společně ji zaplatí město a kraj.