Pardubický magistrát propouští zaměstnance neoprávněně

Pardubice - Pardubický magistrát zatím nepravomocně prohrál další soudní spor s bývalým pracovníkem, který se ohradil proti výpovědi ze zaměstnání. Někdejší redaktor Radničního zpravodaje a kronikář Tomáš Novotný je přesvědčený, že ho nadřízení propustili neoprávněně. Vedení magistrátu to odmítá. Přesto teď hrozí, že město bude muset uhradit ušlou mzdu i další náklady spojené se soudem.

Bývalý pracovník magistrátu údajně neplnil úkoly za nemocného kolegu. Tomáš Novotný písemné výtky z kanceláře primátora, že svou práci neplní dostatečně, i následující výpověď považuje za neoprávněné. Za pravdu mu dal i pardubický okresní soud.

Na soudy se úspěšně obrátili i další dva bývalí zaměstnanci magistrátu: Stanislav Panuš a Jaroslav Kout. „Začal jsem být asi nepohodlný, takže mi vytkli údajné, naprosto smyšlené nedostatky v práci, následně jsem byl odvolán z funkce a pak došlo k ukončení pracovního poměru,“ popisuje Kout.

V případě definitivního vítězství u soudu požadují bývalí pracovníci po magistrátu finanční náhradu, která může být v řádu stovek tisíc až milionů korun. O konkrétní výši odškodného ani o případném působení stěžovatelů na úřadě ale vedení magistrátu nechce spekulovat.